Projecte a Vilamitjana | Tremp - SPAI 21

  • Home
  • >
  • Projecte a Vilamitjana | Tremp
by
28/01/2024

J&L| 21

             

La cuina oberta amb illa i zona de columnes és una tendència arquitectònica i de disseny d’interiors que ha guanyat popularitat en els darrers anys. Aquest concepte combina la funcionalitat pràctica d’una cuina moderna amb l’estètica oberta i acollidora que fomenta la interacció social. Aquí, explorarem les característiques clau i els beneficis d’aquest estil de cuina.

L’illa al centre de la cuina oberta s’ha convertit en un element central tant en termes de disseny com d’utilitat. Aquesta característica proporciona un espai addicional per a la preparació dels aliments, permetent que diverses persones treballin simultàniament en diferents tasques culinàries. A més, l’illa sovint es converteix en un punt focal visual, afegint estil i personalitat a l’espai. La zona de columnes, d’altra banda, ofereix un espai dedicat per a electrodomèstics encastats, emmagatzematge i, a vegades, actua com a suport estructural. Aquestes columnes no només proporcionen un aspecte ordenat i organitzat, sinó que també poden integrar electrodomèstics com el forn, el microones o la nevera, mantenint-los fora de la vista i contribuint a la sensació d’amplitud a la cuina.

Un dels principals beneficis d’una cuina oberta amb illa i zona de columnes és la promoció de la interacció social. En estar integrada amb la sala d’estar o el menjador, aquest disseny permet als residents i visitants gaudir de la companyia de qui està cuinant, creant així un ambient més inclusiu i sociable.

A més de la funcionalitat i l’estètica, la distribució oberta també maximitza l’entrada de llum natural, fent que l’espai semblin més gran i lluminós. Això es pot aconseguir seleccionant materials reflectants, com ara sobres de granit o superfícies polides, i triant estratègicament la il·luminació.

És important tenir en compte que, per aprofitar al màxim una cuina oberta amb illa i zona de columnes, és essencial mantenir la coherència en la paleta de colors i en l’estil dels mobles i accessoris. La continuïtat en el disseny contribuirà a l’harmonia visual i a una experiència culinària més agradable i estèticament agradable.